Стотици хиляди левове усвоени за ремонт на църква. А ремонт няма. Храмът

...
Стотици хиляди левове усвоени за ремонт на църква. А ремонт няма. Храмът
Коментари Харесай

Стотици хиляди левове усвоени за ремонт на църква, а ремонт... няма

Стотици хиляди левове усвоени за ремонт на черква. А ремонт няма. Храмът е " Свети Никола ” във великотърновското село Царски извор и е монумент на културата, опустошен от  земетресенията в община Стражица през 1986-а година, споделя ДАРИК. 

Вече 20 години жителите на селото питат по кое време черква та ще отвори порти. И получават вяра - в пари, отпуснати по Европейска стратегия. Но си остават единствено с вярата. Казват, че са излъгани.

Стотици хиляди левове са отпуснати за възобновяване на тяхната църква. Проектът е един от първите, които аплайват за европари по мярка 322. Бенефициент е черква та в лицето на отец Добрин Добрев и църковното настоятелство. Кандидатстват през 2010-а година, а през 2012-а проектът е утвърден.

Предвидените от Фонд „ Земеделие "  пари са близо 200 хиляди евро. Ремонтните действия стартират през 2013-а година. Две са фирмите-изпълнители в консорциум, които подписват контракт с черква та. Наетите работници твърдят, че не са получили хонорарите си. 

Човекът, който дава отговор за храма, е отец Добрин. По телефона ни убеждава, че няма смисъл да се разхождаме от София.
" Няма смисъл да идвате, тъй като фондът е разплатил. Ние сме създали ремонт по отношение на това. Повече не можем да създадем. Нали разбирате, че 200 хиляди лева за един храм, който е 200 квадрата, няма по какъв начин да стане. На нас ни трябват съвсем още толкоз да го приключим ", категоричен е той. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР